miercuri, 9 aprilie 2008

Summit de tabloid...

Ce spune “Click” in legatura cu summitul Nato : “Mult lăudatul Summit NATO le-a luat ochii marilor lideri ai politicii mondiale, însă a lăsat în bugetul de stat o gaură destul de mare, respectiv 26 de milioane de euro. Autorităţile române nu ştiu, încă, dacă s-a depăşit suma alocată. Cert este că nota de plată finală a Summitului nu va fi împărţită între Bucureşti şi Bruxelles. Costurile de organizare revin exclusiv ţării gazdă.” Mi se pare si normal daca tot ne-am „inhamat” la organizarea acestui mare si important eveniment sa suportam si costurile integral. 26 de milioane de euro? O nimica toata atat timp cat toate merg ca pe roate in tara : copiii strazilor si-au gasit instantaneu adapost, salariile s-au aliniat la cele europene, iar cat despre locurile de munca, e penurie. Trebuie sa mai chemam ceva chinezi sau moldoveni, caci sunt prea multe. Viziunea ziarului „Click” despre rezultatele si cheltuielile pentru buna functionare a acestui eveniment este una absolut reala si destul de acida, avand in vedere faptul ca se leaga de la energia electrica consumata si pana la Mercedes-urile vandute in timpul summit- ului.
Nici „Libertatea” nu se lasa mai prejos de la atacuri privitoare la cheltuieli, dar mai ales la imbunatatirile care au aparut „pe seama” summit-ului si care ii vizeaza in primul rand pe politicieni. Ce mai? Conditiile chiar sunt bune acum. Ce sa inteleaga omul de rand din toata tarasenia asta? Sa se bucure ca tarisoara lui a iesit puternic in evidenta in aceste 3 zile si ca a facut impresie buna prin veceuri ultimul racnet si tavi impinse „in doua directii” (la noul bufet al Parlamentului)? Sau ca suntem si vom fi in continuare trasi pe sfoara de mai-marii tarii? Cert este ca toate au fost facute in favoarea lor, pentru ca in putinul timp pe care il petrec la munca sa nu-si strice ochii si sa se delecteze in fata unui LCD atunci cand iau masa.
„Cancan” abordeaza intr-un articol summit-ul dintr-un punct de vedere mult mai placut si mult mai usor de inghitit : „Care sunt cele mai frumoase femei de la summit?” „Impresionat,Premierul Calin Popescu Tariceanu a ramas mut de uimire in fata primei doamne a Azerbaijanului” insa nici romancele nu sunt mai prejos, sotia presedintelui, Maria Basescu fiind cea care “l-a incantat” pe insusi George Bush “care i-a laudat frumusetea la conferinta de presa pe care a sustinut-o, marti, la Neptun, alaturi de omologul sau roman. "Laura si cu mine suntem incantati sa fim cu dumneavoastra si cu incantatoarea dumneavoastra sotie", a spus Bush.

Niciun comentariu: