miercuri, 2 aprilie 2008

Basescu vs presa

"Mogulii, stapanii acestor tonomate, carora le bagi pachetelul cu euro la inceputul lunii si toaca toata luna, vor sa dobandeasca controlul pe institutiile politice ale statului, vor un presedinte care sa nu aiba curajul, cand ma cearta presa, sa nu le spuna nimic, sa stea linistit.” Aceasta este una din afirmatiile presedintelui Basescu cu referire la presa, care, in opinia lui, nu are altceva mai bun de facut decat sa indruge “mizerii” despre persoana sa, si in special despre familie. Dupa episodul binecunoscut cu “tiganca imputita” al carei telefon i l-a confiscat “in calitate de presedinte”, domnul Basescu strica din nou (oarecum) imaginea institutiei pe care o reprezinta prin atacurile verbale deloc amicale asupra presei. In calitate de tata (si fara sa profite de functia pe care o detine) domnul presedinte se simte, si este indreptatit, sa ii ia apararea fiicei sale “timide si aflata la inceput de drum in politica” pentru unele greseli de exprimare, pe care jurnalistii le intorc si le invart pe toate partile, in ziare si la TV. In plus, “practica tonomatului” il intriga si mai mult pe Traian Basescu, aducand chiar acuze grave unor patroni de televiziuni private, si chiar TVR- ului. “Sunt liberi.” spune dumnealui insa “dictatura tonomatelor” tot exista si va mai exista si de acum incolo, suparat ca de dimineata pana seara, din lipsa de subiecte “Basescu in sus, Basescu in jos..”

Vox:

Mihaela Damian (studenta FEAA) : “ E vorba doar de publicitate, un soi de acuze care nu fac decat sa apara inca o data Basescu pe primele pagini ale ziarelor.”

Popovici Adrian (student Drept) : “Mi se pare si normal ca tata sa-si apere fiica ingenua de presa care nu e interesata decat de senzational. Cred totusi ca ar trebui sa facem diferenta intre “moguli” si adevaratii jurnalisti.”

Popa Marius (liber profesionist) : “ Nepotismul oriunde in tara este intalnit destul de des. Nu stiu daca “fata-lui-tata” are si alte atu-uri inafara de frumusete. Poate are in sange spirit de lider..Legat de “tonomat” , peste tot banul face totul..”

Niciun comentariu: